Handtherapie

Klachten of letsels aan de hand/pols kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Zo komt het vaak voor dat mensen door hun klachten moeite hebben met de uitvoering van hun werk, huishouden of zelfverzorging.

Bij handtherapie denkt u waarschijnlijk meteen aan oefeningen doen. Maar dat is slechts een onderdeel, want handtherapie is veel méér. Handtherapie kan bestaan uit wondverzorging, littekenbehandeling, het tegengaan van zwellingen, oefentherapie, spalktherapie en functionele training. Bovendien doen we regelmatig metingen om uw vooruitgang op het gebied van beweging, kracht en gevoel te beoordelen. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten, de operatie, uw aandoening of letsel.

In de eerste plaats zal de handtherapeut, samen met u, bekijken wat er nodig is om uw hand/pols zo goed mogelijk te laten genezen. Daarnaast leert u de hand/pols opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden thuis en uw werk weer kunt doen. Zo nodig wordt er samen met u gekeken of er aanpassingen nodig zijn binnen uw werk of activiteiten.

Handtherapie Heesch is onderdeel van Hand- en polscentrum Oss, kijk ook eens op hpcheesch.nl .